Er zijn maar weinig bouwmaterialen waarbij er zoveel keus is als bij bakstenen. De stenen verschillen in kleur, structuur en formaat. Bakstenen worden verreweg het meest gebruikt om er muren van te metselen. Als je bakstenen gaat kopen is het goed om de kwaliteit af te stemmen op het doel van de muur. Wie een muur maakt die niet in het zicht is, kan een minder goede kwaliteit kiezen. Voor buitenmuren van een woning, die altijd volop zichtbaar zijn, is het mooier om een goede kwaliteit baksteen te bestellen.

Waar zijn bakstenen te koop?

Elke bouwmarkt kan wel een beperkt assortiment aan bakstenen leveren, maar voor meer keus kun je beter naar een gespecialiseerd bedrijf gaan. Ook online is vrijwel elk soort baksteen te koop. Als je kiest voor bakstenen kopen via bouwmaterialenkopen.com profiteer je van extra service. De bakstenen worden namelijk bij je thuis afgeleverd. Als je aangeeft dat de bakstenen worden gebruikt voor metselwerk, krijg je daar gratis een advies bij voor de hoeveelheid cement die daarvoor nodig is. Zoals met alle bouwmaterialen die online worden aangeschaft is de prijs lager dan bij reguliere winkels.

Bakstenen voor kleine en grote klussen

Het voordeel van bakstenen is, dat ze gemakkelijk zelf te verwerken zijn. Zelfs een onervaren klusser kan wel een stenen tuinmuur of een plantenbak van bakstenen bouwen. Wie meer ervaring heeft kan zich wagen aan het bouwen van een schuur of een aanbouw aan de woning. Materiaaleigenschappen zijn dat bakstenen nagenoeg vrij zijn van onderhoud. Ze zijn bestand tegen een hoge druk, dus je kan er best hoge dingen van bouwen. Voor gebruik in een aanbouw is het prettig dat baksteen thermisch goed isoleert. In de zomer blijft het langer koel en in de winter wordt de warmte langer vastgehouden.

Structuur

De structuur van bakstenen heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Het is puur een kwestie van smaak welke je kiest. Er wordt onderscheid gemaakt in 2 soorten structuur: vormbak en handbak. Bij handbak wordt er zaagsel over de stenen wordt gestrooid voordat ze gebakken worden. Dat zorgt voor een grillige vorm en nerven. Bij gladde stenen blijft het zaagsel achterwege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here