Waar vroeger bier nog werd gebrouwen met gruit, is dat gelukkig tegenwoordig al lang niet meer. Bier brouw je met hop en niks anders! Wat is dit prachtige ingrediënt en hoe kun jij dit zelf thuis gebrouwen? Lees het in dit artikel.

Craft beer brouw je met de beste hoppen!

Er is geen enkele “beste” hop of craft beer, omdat de smaak van bier sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Wat de ene persoon lekker vindt, kan voor een ander te bitter of te zoet zijn. Bovendien zijn er talloze soorten hop en craft beer beschikbaaren, elk met hun eigen unieke smaak en aroma.

Wat past het beste bij jouw smaak?

Om een hop of craft beer beer te vinden die bij jouw smaak past, is het aan te raden om verschillende soorten te proberen en te experimenteren met verschillende stijlen en ingrediënten. Veel brouwerijen bieden proeverijen aan, waar je kleine hoeveelheden van verschillende bieren kunt proeven om te bepalen welke het beste bij je smaak past. Je kunt ook vragen aan vrienden of familie wat hun favoriete benieren zijn en hun advies vragen.

Welke hoppen worden vaak gebruikt in craft beer?

In het algemeen worden hoppen als “Cascade”, “Centennial” en “Citra” vaak gebruikt in craft beer vanwege hun fruitige aroma’s en smaken. Sommige populaire stijlen van craft beer zijn India Pale Ale (IPA), pale ale en stout. Probeer verschillende soorten en stijlen uit om te ontdekken wat jij het lekkerst vindt!

Waar komt hop vandaan?
Hop is afkomstig uit Europa en is waarschijnlijk ontstaan in het gebied van het huidige Midden- en Oost-Europa. De plant werd vroeger voornamelijk gebruikt als medicinale plant en werd later ook gebruikt voor het brouwen van bier. In de 16e en 17e eeuw werd hop geïntroduceerd in Engeland en Nederland en sindsdien is het een belangrijk ingrediënt geworden in bierbrouwprocessen over de hele wereld.

 

Dit land zorgt voor de meeste hop!
Tegenwoordig wordt hop voornamelijk geteeld in landen met een gematigd klimaat, zoals de Verenigde Staten, Duitsland en Nieuw-Zeeland. De Verenigde Staten is de grootste producent van hop ter wereld, gevolgd door Duitsland en China. Hop wordt gekweekt op professionele hopvelden en wordt geoogst wanneer de hopbellen rijp zijn en klaar zijn om te worden gebruikt in het brouwproces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here