Industriële interieurs worden momenteel veel toegepast. Dit type woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van sobere en koele kleuren, robuuste materialen, strakke lijnen en minimalisme. Door de populariteit vind je tegenwoordig veel industriële verlichting, meubels en accessoires terug in woonwinkels en online. Deze stijl zorgt voor rust en ruimte in huis en kan ondanks het gebruik van koele kleuren en materialen toch ook veel sfeer in huis brengen. Met behulp van onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat je een industrieel ogende woonstijl in je eigen huis maakt.

Materiaalkeuze

Een industriële inrichting kenmerkt zich door de materialen die worden gebruikt, zoals beton, baksteen en staal. Robuuste meubels en industriële verlichting bestellen met deze materialen kan via woonwinkels of online. Industriële lampen zijn er in allerlei varianten en kun je bestellen als vloerlamp, wandlamp, hanglamp of tafellamp. Dit type verlichting heeft vaak metalen of stalen onderdelen en een robuuste uitstraling. Door dit te combineren met metalen kasten, betonnen vloeren en stevige houten meubels kun je in een handomdraai jouw kamer van een industrieel uitziende look voorzien.

Kleurgebruik

Naast de keuze van het materiaal is ook de kleur bepalend voor een industrieel effect. In deze stijl worden veelal koele kleuren gebruikt, zoals zwart, wit, bruin en grijs. Vind je al deze donkere kleuren teveel van het goede, dan kun je ook een accentkleur aanbrengen om iets uit te lichten of op verschillende plekken te laten terugkomen. Industriële verlichting en meubels in koele kleuren en materialen kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden door een warmrode of olijfgroene kleur die terugkomt in kussens, kaarsen en andere objecten in de ruimte.

Eenvoud in je kamer

Industriële ruimtes zijn vaak maar minimaal ingericht. En waar meubels en accessoires worden gebruikt, zijn deze eenvoudig en hebben ze strakke lijnen. Het voordeel hiervan is dat het geheel rust en ruimte uitstraalt. Naast de eenvoud van de meubels zie je dit ook terug in de creatie van industriële stijlen, zoals het zichtbaar laten van buizen en kabels of het niet heel netjes afwerken van muren en vloeren. Bij dit type woonstijl hoeft dus niet alles netjes afgewerkt of verborgen te zijn. Ruw en imperfect zijn prima!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here