Wanneer je je interieur aan het verbouwen bent, kun je veel geld besparen door ervoor te kiezen om veel dingen zelf te doen. Sommige dingen aan de verbouwing of renovatie zijn namelijk niet heel moeilijk om zelf voor elkaar te krijgen, je moet alleen net even weten hoe je dit het beste kunt doen. Voor dit artikel geven we je een handleiding hoe je zelf een deur kunt plaatsen in vier stappen!

Stap 1: Welke afmetingen heeft je deur?

Het is belangrijk dat je deur de juiste afmetingen heeft voor het kozijn. Stem daarom je kozijn en de maat van de deur op elkaar af. Ook voor een bestaand kozijn is het verstandig om nogmaals een opmeting te doen. Zo weet je precies welke deur je moet hebben.

Stap 2: Teken de scharnieren af

Vervolgens kun je de scharnieren aftekenen op de deur. In de meeste gevallen zijn dit er drie. Zorg er voor dat de scharnieren 10 tot 15 centimeter verwijdert zijn van de boven- en onderkant van de deur. Vergeet ook niet de dikte van het scharnier mee te nemen en dit af te tekenen aan de voorkant van de deur.

Stap 3: Hout wegsteken

Nu is het een kwestie van hout wegsteken. Het is zaak dat je op de paar millimeter inkepingen slaat in de deur. Dit doe je door middel van een beitel en een hamer. Haal het hout weg aan de voorkant van de deur en schroef daarna de scharnieren op de deur.

Stap 4: Deur plaatsen in het kozijn 

Vervolgens kun je de scharnieren aftekenen op het kozijn en deze bevestigingen. Nu je dit hebt gedaan kun je de deur plaatsen. Wanneer je de stappen goed hebt doorlopen, vallen de scharnieren samen met de deur en het kozijn. Draai vervolgens de schroeven stevig aan. Controleer of de deur gemakkelijk open en dicht gaat, zonder dat dit ergens stroef is. Wanneer dit wel het geval is moet je de deur een beetje bijschaven. Met alle stappen ben je helemaal klaar voor de deur afhangen.

Het plaatsen van een deur is niet lastig, we hopen dat je met dit stappenplan een helder beeld hebt van hoe je het zelf kunt doen! Het is belangrijk dat je de volgorde van de stappen hanteert. Wanneer je bij de eerste keer niet gelijk succes hebt, is dit geen probleem. Met wat bijschaven aan het hout van de deur kun je gemakkelijk deze ongemakken herstellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here