“Een gewone houtlook PVC vloer kan natuurlijk altijd nog, maar wat ik laatst op de woon- & designbeurs in het beursgebouw van Eindhoven tegenkwam, is echt niet meer te bevatten!”, bekent Guus in het vakblad voor professionals over woninginrichting. “Ik heb door de jaren veel gezien, maar wat er nu toch weer op de markt is verschenen: er zijn nu producenten die PVC vloeren in heel veel kleuren kunnen leveren. Welke kleuren PVC? Wat dacht je van allerlei kleuren hout, betonlook of tegellook. Donkere kleuren werken echt heel goed in combinatie met een Visgraat look vloer. De vorm van de vloer kom sowieso al chic en verfijnd over en dat in combinatie met een donkere kleur in houtlook maakt het helemaal heel erg statig en traditioneel. Gewoon gaaf en niet van echt te onderscheiden, met alle voordelen van een PVC vloer!”

 

Guus en zijn collega’s zijn al jaren te spreken over de stijgende lijn van kwaliteiten van een PVC vloer. De steeds mooie kleuren, de betere afwerking en de manier van bevestigen zorgen ervoor dat de PVC vloer van tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden is van een houten, betonnen of tegelvloer. “Het is zelfs al zo geniaal dat het PVC als dusdanig kan worden bewerkt dat er een voelbare houtnerf en zichtbare structuren of texturen heeft. Het lijkt gewoon steeds beter!”, aldus Guus.

 

Het mooie ook nog eens van PVC is dat je er prima mee kunt spelen. Zo zijn er tegels van PVC die bijna een meter bij een meter groot zijn, maar net zo makkelijk verwerk je een plankje van 10 x 30 centimeter in een visgraat- of Hongaarse Punt-motief. En dan nog eens in heel veel verschillende kleuren. Zie jij het al voor je? In de gang, op de trap, de woonkamer of toch bij jou op het kantoor! Voor elke ruimte is er wel een PVC vloer te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here