De vloer van je woning moet ten alle tijde in goede staat zijn. De impact van een beschadigde vloer kan namelijk groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan waterschade die schimmel veroorzaakt, wat slecht is voor je lichamelijke gezondheid. Daarnaast voegt een goed onderhouden vloer toe aan de veiligheid, de esthetiek en de waarde van de woning. In dit artikel bespreken we welke stappen je zou kunnen ondernemen wanneer je vloer beschadigd raakt.

Wat doet een schade-expert bij vloerschade?

Bij schade aan je vloer is het van belang om een schade-expert in te schakelen. Een schade-expert voert een onderzoek uit naar de schade van je vloer en stelt vervolgens een schaderapport op. Tijdens het onderzoek bepaalt de expert de oorzaak, inspecteert hij of zij de vloer en analyseert het schadegebied. Een schade-expert maakt het proces van schadeherstel voor de klant makkelijker en efficiënter door contact op te nemen met de verzekeraar om een geschikt bedrag als vergoeding voor het herstel van de schade af te spreken.

Het proces van het inhuren van een schade-expert

Om een geschikte schade-expert in te huren kan je het beste online opzoek gaan. Vergelijk meerdere schade-experts met elkaar op basis van eigenschappen die jij belangrijk vindt. Kijk ook zeker even tussen de recensies. Vervolgens kun je vaak op de website waarop de schade-expert te vinden is een afspraak maken. Zo ook op de schade-expertise pagina van Gerlof Hofmeijer.  

Het schaderapport

Na aanleiding van het onderzoek naar de vloerschade wordt er een schaderapport opgesteld door de schade-expert/ Dit rapport bevat een beschrijving van de schade, inclusief de oorzaak en de omvang ervan, een evaluatie van de reparatie- of vervangingskosten en de geschatte tijd die nodig is om het werk uit te voeren. Ook kunnen er foto’s van de desbetreffende schade toe worden gevoegd aan het rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here