Verander de look en feel van je woning door een industriële stijl toe te voegen. Met een kleine investering kun je je woning een veel moderner en stijlvol uiterlijk geven. Door het gebruik van verschillende materialen, zoals metaal, hout en steen, kun je de industriële look creëren die je wilt. De kleuren die je gebruikt kunnen neutraal zijn, zoals wit, grijs, zwart of bruin, maar je kunt ook een kleurrijke toon toevoegen met accessoires die je wilt kiezen.

Het meubilair is ook een cruciaal onderdeel van het creëren van de industriële look. Je kan meubelstukken van metaal of hout gebruiken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een wandplank hout toe te voegen aan je muren. Lees verder voor een aantal ideeën, om de stijl van je woning te veranderen. 

Wat is industrieel interieur design?

Industrieel interieur ontwerp is een stijl die een combinatie is van modern en oud met een rafelrandje. Het is geïnspireerd op de lofts die men in oude fabrieken laat ontstaan. Deze stijl is herkenbaar aan donkere kleuren zoals grijs, zwart en cognac in combinatie met wittinten, hout en metaal. Ook warme kleuren zoals okergeel, rood, blauw, taupe en groen zorgen voor een stijlvolle industriele look. 

Meubels die je kan gebruiken om jouw huis industrieel in te richten zijn onder andere tv-kasten, boekenkasten en kledingopbergers, en ook oude houten kisten, leren stoelen, wandplanken met metalen plankdragers en leren banken kunnen een mooie toevoeging zijn. Om de look af te maken, kun je ook decoratie toevoegen, zoals metalen letters, vintage klokken, kaarsen en kunstwerken. 

Door dit soort kleuren en materialen te gebruiken in je interieur design, creëer je makkelijk een industriële look en feel aan je interieur. Je hoeft hiervoor niet perse in een oude fabriek te wonen, zelfs in moderne huizen kan je deze look creëren. 

Ideeën voor het creëren van een industrieel design

Om je op weg te helpen met je eigen design, kunnen we een aantal opties bespreken om je ideeën voor het interieurontwerp te verfijnen. Het is altijd goed om een goed begrip van de stijl te krijgen. Dit is de sleutel tot succes.

Kom te weten wat industrieel interieur ontwerp is door de bestaande constructies te bestuderen en te kijken hoe het element van de stijl toegevoegd wordt aan het interieurontwerp. Zoek naar stijlkenmerken zoals open ruimtes, robuuste materialen, kale muren, hoge plafonds en rauwe metaalachtige oppervlakken. Verken ook wat minder traditionele ingrediënten die worden gebruikt in industrieel interieur ontwerp zoals het gebruik van planten, kleur en antiek.

Vergeet ook niet om open ruimtes te creëren die de nadruk leggen op de architecturale elementen. Probeer een perfecte balans te vinden tussen industriële elementen en aangename levendige details.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here