Sta jij als professional dagelijks op de werkvloer? Ieder vakgebied heeft natuurlijk zijn eigen kledingvoorschriften, dus je weet waarschijnlijk hoe belangrijk werkkleding is. Omdat er zoveel verschillende eisen zijn verbonden aan werkkleding in diverse sectoren, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste werkbroeken? Laten we eens kijken. 

Dames werkbroeken 

Ten eerste ontstaat er vaak verwarring: is er verschil tussen dames en heren werkbroeken? Ja, dat is er wel zeker! Dames hebben namelijk een andere pasvorm, en daarom kan herenkleding zeer oncomfortabel zitten. De werkbroeken voor vrouwen zijn precies gemaakt om aan te sluiten op het vrouwelijke lichaam, hierdoor zijn ze zowel veiliger als comfortabeler. Het type werkbroek is weer afhankelijk van je werkzaamheden. Heb je kniestukken nodig? Een stretch werkbroek? Of juist vlamvertragend? 

Met kniestukken 

In principe is het vrij logisch om te weten of je een werkbroek met kniestukken nodig hebt. Wanneer je vaak op de knieën moet zitten tijdens je werkzaamheden, dan kan een werkbroek met kniestukken een mooie uitkomst zijn. Deze werkbroeken hebben vaak ook zakken waar je je spullen kwijt kunt, zodat je niet de hele tijd hoeft rond te lopen om spullen te pakken. Voor extra ondersteuning kun je ook kniekussen laten plaatsen. Dit maakt je werkdag een stuk comfortabeler. En moet je veel rondlopen? Dan kan een jeans werkbroek of een stretch werkbroek een goede optie zijn. 

Jeans of stretch werkbroeken 

Dit soort werkbroeken worden vaak gebruikt wanneer je veel in beweging bent tijdens het werk. Jeans werkbroeken worden niet alleen in de bouw gebruikt, maar ook bijvoorbeeld in de horeca of dienstverlening. Deze zijn namelijk zeer comfortabel en zien er niet per se uit als een werkbroek. Tevens heb je op deze manier meer bewegingsvrijheid. Jeans werkbroeken zijn ook gemaakt van materialen die minder snel scheuren en verslijten. Ideaal dus, want ze gaan langer mee. 

Korte werkbroeken 

Een korte werkbroek is ideaal voor die hete zomerdagen. Maar het is wel slim om te controleren of je in jouw beroep een korte broek mag dragen. Soms is het niet eens toegestaan om een korte werkbroek te dragen, zoals in een omgeving waar je met chemische stoffen of scherpe materialen werkt. 

Tips voor het kiezen van de juiste werkbroek 

Let ook op de eigenschappen van werkbroeken, niet alleen op de soorten en materialen. Kijk goed naar de omgeving waarin je gaat werken om de juiste beslissing te nemen. Wanneer je veel gereedschap moet gebruiken, kun je het beste kiezen voor werkbroeken met zakken en lussen. Hier kun je je meetlint, schroevendraaier en zelfs hamer netjes in kwijt. Sommige werkbroeken hebben zakken op allerlei plaatsen, zoals aan de zijkant, voorkant en achterkant. Maar als je bijvoorbeeld op een locatie werkt waar je goed zichtbaar moet zijn, dan kunnen hi-vis werkbroeken weer een goede keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bouw of in een fabriek. Hier moet je vaak opvallen en dan komt reflecterende kleding goed van pas. Welke broek past bij jou? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here