Op zoek naar de beste waterontharder? Deze staat ook wel bekend onder de naam waterontkalker. Beide begrippen komen in principe op hetzelfde neer. Het apparaat zorgt ervoor dat kraanwater volledig kalkvrij wordt gemaakt. Hierdoor is de aanslag in leidingen minimaal. Waterontharders hebben het grote voordeel dat je flink kunt besparen op energiekosten. Veel huishoudelijke apparaten warmen trager op door kalkaanslag. Met een ontharder voorkom je dat er kalkaanslag gevormd wordt en zorg je ervoor dat elk apparaat optimaal functioneert. Hierdoor wordt ook de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd. Je zult geen witte aanslag meer tegenkomen op glazen en zo bespaar je aanzienlijk op waspoeder en glansmiddel. Wist je dat kalk ook de werking van schoonmaakmiddelen vermindert? Klakvrij water zorgt voor minimaal onderhoud. Een verzachter is de investering waard.

Werking van de waterontharder

De kalkontharder heeft een praktische functie. Je hebt verschillende soorten ontharders. Sommige werken op basis van ionenwisseling. Hars neemt het aanwezige kalk in water op. Het kalk hecht zich aan de bolletjes hars, die met natriumionen zijn geladen. Na verloop van tijd zijn deze bolletjes verzadigd en moet je ze schoonspoelen, waarmee je ook het kalk wegspoelt. De harsbolletje worden geregenereerd en worden weer geladen met natriumionen die kalk aantrekken. Een andere vorm van waterontharder is onder meer de water destilleerder. Er wordt ook gemerkt met behulp van omgekeerde osmose. Met behulp van drukuitoefening op een membraan wordt water gedemineraliseerd (het kalk wordt eruit verwijderd). Ook is het mogelijk dat de ontharder magnetisch werkt. Wil je ervan verzekerd zijn dat je de beste waterontkalker op de kop tikt? Kies voor Goedkopewaterontharders.nl.

Kosten van de waterontkalker

De waterontkalker is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor de goedkoopste modellen bij bovenstaande specialist ben je 399 euro kwijt. Onthoud dat het plaatsen van een installatie voor het ontkalken/ontharden van water een investering is die zichzelf binnen de kortste keren terugverdient. De specialist biedt ontharders op basis van de ionenwisseling methode. Deze gaan het langst mee en zijn vooralsnog de meest efficiëntie vrij om voort 100% kalkvrij water te zorgen. Andere vormen van waterontharder zijn wellicht goedkoper, maar werken minder efficiënt en hebben een kortere levensspanne. Goedkoop is in dit geval duurkoop. De specialist biedt verschillende modellen van ontkalking die ruim 20 jaar meegaan.

Welke ontharder is voor jou geschikt?

Uiteraard kies je voor ontharding aan de hand van ionenwisseling. Hiervan zijn echter weer verschillende modellen verkrijgbaar, verdeeld over meerdere prijsklassen. Welk specifieke model het beste bij jou past, is afhankelijk van je huishouden en wensen. Je kunt altijd contact opnemen met bovengenoemde specialist voor een advies op maat. Voor veel personen geldt dat de afmeting het zwaarstwegende punt is bij het kiezen van een waterontharder. Handig: met behulp van een resthardheid ventiel kun je zelf de hardheid instellen. Er bestaat onderscheid in ontharders voor professioneel (maatwerk) gebruik en huishoudelijk gebruik. Voor de meeste huishoudens kan dezelfde waterontharder gebruikt worden: deze zijn aangesloten op hetzelfde waternet, met 22 mm of 26 mm persbuis. Je kunt bij de specialist eventueel ook een waterontharder test doen om te kijken welke bij jou  past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here